Innan du gör själva kimchin behöver du göra kimchipastan.
Det här receptet räcker till flera omgångar kimchi och håller rätt länge i kylskåpet pga av den låga vätskehalten.
REDSKAP:
- Matberedare, eller stavmixer
- Kniv
- Potatisskalare
- Hushållsvåg
- Decilitermått
INGREDIENSER:
- Vitlök 50 g
- Ingefära färsk 60 g
- Paprikapulver 100g
- Starkt chilipulver, 25g
- Torkade alger 15g
- Äppelmust utan socker 75ml
- Vatten 50 ml
- Väg och mät upp vitlök ingefära, paprikapulver, chilipulver och alger. Skala och hacka vitlök och ingefära, häll ner allt i matberedaren.
- Mät upp äppelmust och vatten, rör om.
- Kör ingredienserna i matberedaren när du tillsätter lite mustvatten i taget. Låt maskinen köra tills du har en pasta.
- Stäng av maskinen och ta ner det som fastnat på kanterna. Kör tills du har en kletig pasta.
- Om pastan verkar för torr eller inte blandats ordentligt, tillsätt lite vatten och kör en stund till.
Lämna ett svar